Hévíz

opportunities-1

Sok szép és energetikailag intenzív rezgésű hely van Magyarországon, mégis amennyiben a „leg”-ről van szó és feng shui szempontból értékeljük a dolgokat, Hévízre esik a választás. Nem csak azért, mert e város élete turisztikai szempontból egész éven át egy aktív csít biztosít lakóinak, hanem elsősorban azért, mert a világon egyedülálló hely. Hévíz forrásai keverednek a kristálytiszta karsztvízzel és olyan rezgésű vizet eredményeznek, mely intenzív pozitív hatást fejt ki valamennyi élő szervezetre.

Tökéletes természeti környezet egy egészségesen, zöldövezetben élni és pihenni vágyók számára. A környező települések, mint Zalakaros, Kehidakustány és Zalaszentgrót kisugárzásukkal tovább fokozzák e környezet energetikáját. A Balaton, valamint Szigliget mint két stabil és egyedülálló erőforrás rendíthetetlen biztonságot sugallva vigyázzák e tájat. A 4,44 hektár kiterjedésű tó Európa legnagyobb gyógyító erejű meleg vizű tava, amit 50 hektáros véderdő ölel körül. A hatalmas park közepén csillogó víz festői látványt nyújt, és harmonikusan illeszkedik be a környező szelíd dunántúli tájba. Télen, valamint a kora tavaszi és a hűvösebb őszi reggeleken a tavat könnyű pára borítja. A felszínt megülő párarétegnek nagy a jelentősége, mert gátolja a víz lehűlését, így lehetővé téve a téli szabadtéri fürdőzést.

Lehetőségek 2

Egy klasszikus család minden generációja megtalálhatja itt az év minden szakában a számára legmegfelelőbb kikapcsolódást.
A gyerekek, vitorlázók, horgászást kedvelők kihasználhatják, hogy a Balaton csupán 6 km „messze” fekszik Hévíztől. A zalaegerszegi Aqua Park egész napra vidám programot nyújt.
Az idősebbek a tó kedvező hatásait élvezhetik, és szakavatott orvosok segítségével gyógykezeléseket kaphatnak. Egy hévízi kúra nemcsak gyógyításra, hanem megelőzésre, pihenésre, kikapcsolódásra is kiválóan alkalmas. Hévíz 20 km-es körzetében fantasztikus túrázási lehetőségek (Szigliget, Szent György-hegy, Kis-Balaton védett flórája és faunája, Balatonfelvidéki Nemzeti Park stb.), kiépített kerékpárút, lovaglási lehetőségek adottak. A városban 150 vendéglátóegység várja a kulináris élvezetekre vágyókat. A fürdőváros sajátos arculatú és hangulatú városrésze Egregy, ahol vendégcsalogató borospincék és szőlősorok mellett itt látható a 13. században épült Árpád-kori templom, amely a tájba helyezett román stílusú falusi kistemplomok legszebbike. A borászatnak a római időkig visszanyúló hagyománya van. A műemlék templom szomszédságában fekvő szőlőhegy, az egregyi „grinzing” tüzes boraival és magyaros ételeivel rendkívül kedvelt kertvendéglő-övezet. Az évente megrendezett egregyi szüret mulatság a város egyik nevezetes eseménye.